Sorgligt på Kyrkåsen

Den nya dragningen av Upplandsleden genom Enköping är om inte genialisk så åtminstone väldigt trevlig. Så trist då att labyrinten på Kyrkåsen, trots att den finns med på informationskartan vid de nya entréerna är i ett så sorgligt skick.

Ursäkta den skakiga pilen, den är i samma skakiga skicka som labyrinten.

När labyrinten invigdes för några decennier sedan var det med tal, specialkoreograferad dans och en skylt sattes upp med information om vad en trojeborg är för något historiskt, och mera specifikt om Kyrkåsens egen trojeborg.
Nu har inte bara informationsbladet försvunnit, skivan den satt på är också borta. Kvar på stolpen är en hittaut-kontroll, nog så vällovligt i sig.
Och trojeborgen/labyrinten. Ja, se själva:

Tallplantan är ännu så liten att den inte syns på bilden, men busken, ogräset och de desorienterade stenarna…

En buske växer sig allt större år från år inne i labyrinten. En bit ifrån busken har en tall etablerat sig också, och hur någon ska kunna leta sig in till labyrintens mitt är en gåta mer svårlöslig än vad skaparna avsett. Stenar har flyttats i labyrinten och utanför, gångar blockerats eller öppnats på ställen som saknar motivering.
Labyrinten har gått från att vara ett roligt tidsfördriv för barn och vuxna till en skamfläck.

Därför är det sorgligt på Kyrkåsen, trots att leden och entréerna gjorts så fina.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *